Naslovna Novosti Trenažna gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru

Trenažna gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru

0
google news

Na poligonu „Borovac“ kod Bujanovca, pripadnici artiljerijsko-raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva Četvrte brigade kopnene vojske realizovali su trenažna gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru.

Reč je o redovnim trenažnim gađanjima iz lakog prenosnog raketnog sistema za PVD „strela 2M“ koja se realizuju s ciljem održavanja i unapređenja obučenosti operatora i posluga za borbenu upotrebu ovog sredstva i pripreme za izvršenje bojevih gađanja.

Tokom pripreme i realizacije gađanja koja su izvedena uz upotrebu trenažera sa simulacijom ciljeva u vazdušnom prostoru, težište je bilo na uvežbavanju taktičkih i vatrenih postupaka prilikom otkrivanja, praćenja ciljeva i lansiranja raketa, kao i na proveri ispravnosti sredstava raketne tehnike.

U nastavku obučavanja, pripadnike artiljerijsko-raketnih jedinica iz sastava Kopnene vojske očekuju kontrolno-trenažna i potom bojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu „Pasuljanske livade“, kada će njihova osposobljenost biti proverena u praksi.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version