Naslovna Novosti Potpukovnik Vojske Srbije poginuo u oborenom helikopteru u Kongu

Potpukovnik Vojske Srbije poginuo u oborenom helikopteru u Kongu

0
Pucano na UN helikopter u kojem je bio i srpski vojnik
Pucano na UN helikopter u kojem je bio i srpski vojnik
google news

Misija Organizacije UN za stabilizaciju u Kongu  saopštila je da je izgubila komunikaciju sa jednim od svojih helikoptera na istoku zemlje, gde su u toku sukobi između vladinih snaga i pobunjenika iz Pokreta 23. mart (M23).

Kako je prethodno saopštila vojska Konga, helikopter koji je pripadao mirovnoj misiji UN u Kongu oborili su pobunjenici na istoku te zemlje, a u njemu su bili šest Pakistanaca, jedan potpukovnik RF i potpukovnik VS.

U helikopteru je bilo najmanje osam osoba, među kojima i pripadnik Vojske Srbije, saopštila je vojska Konga..

U saopštenju Ministarstva odbrane Republike Srbije kaže se da je prilikom realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongu (MONUSCO) danas na istoku te zemlje došlo do pada helikoptera u kojem je stradao i pripadnik Vojske Srbije potpukovnik Dejan Stanojević..

Prema prvim informacijama, na helikopter je pucano sa zemlje, nakon čega se vazduhoplov zapalio i srušio. U padu helikoptera nije bilo preživelih.

Potpukovnik Dejan Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine. U Vojsci Srbije je od 28. septembra 2002, a u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongu se nalazio od 24. oktobra 2021. godine.

Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrsnog starešinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva. Tokom bogate vojničke karijere više je puta nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece. Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije preduzeće sve neophodne mere za povratak tela pokojnog Dejana u Republiku Srbiju i pružiće svu neophodnu pomoć njegovoj porodici. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici tragično stradalog pripadnika Vojske Srbije.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version