Naslovna Novosti Stacionarno logorovanje polaznika Osnovnog kursa za podoficire

Stacionarno logorovanje polaznika Osnovnog kursa za podoficire

0
google news

Na poligonu „Peskovi“ kod Požarevca u toku je stacionarno logorovanje polaznika 19. klase Osnovnog kursa za podoficire, koji se realizuje u organizaciji Centra za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“.

Reč je o posebnom obliku obuke u terenskim uslovima tokom kojeg profesionalni vojnici – polaznici kursa stiču neophodna praktična znanja i veštine za uspešno obavljanje početnih podoficirskih dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.

Budući podoficiri se na poligonu osposobljavaju za komandovanje odeljenjem, izvršavanje opštih taktičkih i vatrenih zadataka, izvođenje osnovne individualne i opštevojne obuke i realizuju bojeva gađanja iz pešadijskog naoružanja. 

U daljem toku usavršavanja očekuje ih stručnospecijalistička obuka za podoficirske dužnosti u okviru svog roda ili službe i, potom, stažiranje u jedinicama Vojske Srbije. 

Osnovni kurs za podoficire predstavlja završni segment usavršavanja profesionalnih vojnika na putu do prvog podoficirskog čina. Pohađaju ga odabrani vojnici koji su završili Liderski kurs i koji su se dokazali radom i rezultatima na vojničkim dužnostima u svojim jedinicama. Po završetku ovog usavršavanja oni će biti unapređeni u čin vodnika i raspoređeni na odgovarajuće podoficirske dužnosti u Vojsci Srbije.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version