Naslovna Novosti Specijalistička obuka izviđača u VS

Specijalistička obuka izviđača u VS

0
google news

Vojnici na služenju vojnog roka generacije „decembar 2021“, koji se u Centru za obuku kopnene vojske obučavaju za izviđačke specijalnosti, u ovom periodu prolaze intenzivnu obuku na poligonu „Peskovi“ i u kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu.

Reč je o specijalističkoj fazi obuke izviđača, tokom koje se, u trajanju od deset nedelja, ospsobljavaju za prikupljanje obaveštajnih podataka i izvođenje specijalnih dejstava u dubini neprijateljevog rasporeda u sastavu izviđačkih grupa i timova. 

U terenskim uslovima, vojnici uvežbavaju radnje, procedure i postupke prilikom osmatranja bojišta i prikupljanja podataka, osposobljavaju se za orijentaciju i kretanje po karti na nepoznatom zemljištu, realizuju vežbe sa bojevim minsko-eksplozivnim sredstvima i gađanja iz pešadijskog naoružanja.

Obuka izviđača je raznovrsna i kompleksna, pa se za ovu specijalnost biraju vojnici koje odlikuje visoka motivisanost, odlična psihofizička pripremljenost i mentalna stabilnost. Rezultati ostvareni u dosadašnjem delu obuke govore da će i ova generacija vojnika na služenju vojnog roka biti dobra baza za izbor profesionalnih vojnika u izviđačkim jedinicama Vojske Srbije.ž

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version