OružjeOnline
141 subscribers
600 photos
316 videos
511 links
Download Telegram
Pokretno logorovanje jedinica Brigade veze

Vojnici na služenju vojnog roka generacije „decembar 2021“ koji u Brigadi veze završavaju svoju stručno-specijalističku obuku i šestomesečni vojni rok, nalaze se na višednevnom pokretnom logorovanju, na kojem, zajedno s…

https://oruzjeonline.com/2022/05/24/pokretno-logorovanje-jedinica-brigade-veze/
Metak 8×51 mm R Lebel

Do kraja osme decenije XIX veka ostalo je malo vojski u svetu koje nisu u naoružanje uvele oružje sa zatvaračem, ižljebljenom cevi i metalnim metkom sa centralno postavljenom kapislom. Ipak,…

https://oruzjeonline.com/2022/05/25/metak-8x51-mm-r-lebel/
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Dejstvo helikopter Ka-52 „Aligator“ Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije nad objektima kijevskog režima.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Kina je nedavno testirala novu protivbrodsku raketu Jingzi-18 (IJ-18). Lansiranje je izvedeno sa mobilnog lansera. Municija je precizno pogodila ciljani brod na moru. Brzina kreće sa 0,8 maha, dok ukupno dostiže i do 3 maha. Domet gađanja - 600 km. Maj 2022
Erdogan je najavio da će Turska uskoro pokrenuti novu vojnu operaciju za stvaranje bezbedne zone od 30 kilometara u severnoj Siriji, gde Ankara nema kontrolu. On misli na preostale oblasti koje kontrolišu IPG/SDF.
23. maja, u Sani, u Jemenu, jemenski sistem protivvazdušne odbrane oborio je udarnu bespilotnu letelicu kineske proizvodnje CH-4 koja pripada Vazduhoplovnim snagama Saudijske Arabije. Olupina drona pala je u masu na ulici. Usled toga su tri osobe poginule, a tri su povređene.
24. maja, viceadmiral Karl Tomas, komandant 7. flote SAD, prisustvovao je ceremoniji primopredaje bespilotne letelice RQ-21A Tajlandskoj mornarici. Ukupno, Sjedinjene Države će isporučiti 5 bespilotnih letelica RQ-21A i 2 zemaljske kontrolne stanice, kao i obezbediti obuku za tajlandske operatere za rukovanje i upravljanje dronovima u SAD.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Vazdušno-kosmičke snage Rusije i Vazduhoplovstvo Narodnooslobodilačke armije Kine izvele su 24. maja zajedničke vazdušne patrole u ​​azijsko-pacifičkom regionu.

Vazdušna grupa koju čine strateški nosači raketa Tu-95MS Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i strateški bombarderi Khun-6K Vazduhoplovnih snaga NOV izvršila je vazdušne patrole nad vodama Japanskog i Istočnokineskog mora. Trajanje leta ruskih strateških nosača raketa bilo je oko 13 sati.
Avioni VKS Su-30SM su obezbedili pratnju avio-grupe.
U pojedinim fazama rute, strateški nosači raketa su pratili avione F-2 južnokorejskog vazduhoplovstva, F-15 japanskog ratnog vazduhoplovstva.
U izvršavanju zadataka, letelice obe zemlje postupale su u skladu sa odredbama međunarodnog prava. Nije bilo narušavanja vazdušnog prostora drugih država.
Događaj je održan u okviru implementacije odredbi Plana vojne saradnje za 2022. godinu i nije bio usmeren protiv trećih zemalja.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
71. Jeger brigada Oružanih snaga Ukrajine podnosi žalbe protiv Zelenskog: Problemi u nedostatku oružja i dodatne pomoći. Bore se mitraljezima protiv ruske artiljerije, tenkova i drugog teškog naoružanja.
Inflacija u Ukrajini je trenutnih 48%. Do kraja godine inflacija bi mogla da dostigne 100-150%.
Turska je objavila zvanične uslove za ulazak Švedske i Finske u NATO

Prestanak podrške terorizmu (PKK i Pokret Fetulaha Gulena).

Zaustavite finansiranje terorizma (PKK).

Prestanak isporuke oružja PKK.

Ukidanje embarga na oružje Turskoj.

Globalna saradnja protiv terorizma.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Ruske trupe putem zvučnika pozivaju vojno osoblje Oružanih snaga Ukrajine da se mirno predaju i slede primer Azovstalja, koji su ostali živi.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#Donbass Gruzijski plaćenik pogođen dok je snimao video.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Današnji dolazak „Kalibra“ u tržni centar „Aurora“ u Zaporožju.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Rad PVO sistema Buk-M3 u zoni specijalne operacije na teritoriji Ukrajine
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#Avijacija Snimak borbene upotrebe raketa AS-30L od strane iračkih vazdušnih snaga Super Étendard aviona na iransku infrastrukturu (rafinerije nafte, mostovi), kraj video snimka vidimo uništavanja trgovačkog broda u Persijskom zalivu
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#Donbass #UAF Oružane snaga RF artiljerijskom vatrom pokrivaju položaje oklopnih vozila OSU maskirane među stambene kuće.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Navodno, prvi snimak borbene upotrebe francuskih samohodnih haubica 155 mm/52 CAESAR u Ukrajini – u sastavu 55. artiljerijske brigade OSU na pravcu Zaporožja. Ranije je objavljeno da je Francuska u aprilu dala Ukrajini 12 ovih samohodnih topova, a obuka ukrajinskog osoblja je počela 23. aprila.