Predstavnik DNR najavio napad na Azovstal u Marijupolju

Slušaj ovaj članak

Specijalne grupe izvršile su napad na metalurški kombinat Azovstal u Marijupolju, izjavio je u utorak Eduard Basurin, predstavnik Narodne milicije Donjecke Narodne Republike.

„Azovstal je industrijska zona koja se nalazi u centru grada. Koliko je meni poznato, deo jurišnih grupa koje su posebno odabrane za juriš na ovaj objekat već je počeo sa radom, Ruska Federacija nam dobro pomaže – ova avijacija i artiljerija“, rekao je Basurin u emisiji TV kanala Rusija-24.

Prema njegovim rečima, stambena naselja grada su već u potpunosti pod kontrolom snaga DNR. Basurin je takođe izrazio nadu da će se vojno osoblje Oružanih snaga Ukrajine koji drže Azovstal predati u bliskoj budućnosti.

Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je 17. aprila da je od ukrajinske vojske blokirane na teritoriji Azovstala zatraženo da polože oružje . Prema njegovim rečima, u metalurškom kombinatu „blokirano je do 400 stranih plaćenika“. Konašenkov je dodao da će „u slučaju daljeg otpora svi oni biti uništeni“.

(Interfaks Rusija)