Naslovna Novosti Američki patrolni čamac od 12 metara primećen na Dnjepru

Američki patrolni čamac od 12 metara primećen na Dnjepru

0
patrolni camac klase defiant
patrolni camac klase defiant
google news

Ukrajinske trupe dobile su prve američke patrolne brodove od 12 metara (40 stopa). Najmanje jedan patrolni čamac 40 Defiant od 12 metara primećen je na Dnjepru.

Video kadrovi, prema brojnim podacima, snimani su na periferiji Hersona, međutim, ove čamce Oružane snage Ukrajine mogu koristiti tokom svojih napada na levoobalni deo Hersonske oblasti.

Na video kadrovima možete videti da je oružje već postavljeno na oklopni čamac Defiant. Ovo ukazuje da se može koristiti za izvođenje napada.

Čamac nema ozbiljnu zaštitu, ali je u stanju da izdrži pogotke iz malokalibarskog oružja.

Važno je napomenuti da ovo nije jedini čamac koji je viđen u službi ukrajinske vojske. Konkretno, ranije je jedan od ovih čamaca takođe viđen u ataru naselja Darjevke, gde je prevezen traktorom.

40 Defiant izgradio je Metal Shark u Franklinu, Luizijani. Ima dva Cummins QSB 6.7 dizel motora, koji pokreću dvostruke vodene mlaznice, omogućavaju mu da postigne brzinu do 40 čvorova. Dizajn monotrupa od zavarenog aluminijuma uključuje balističku zaštitu kako bi se povećala izdržljivost u borbi.

Američka mornarica je 2017. godine odabrala Defiant, koji će biti poznat kao 40 PB, da zameni postojeće čamce obalnih rečnih snaga.

U službi američke mornarice mogu biti opremljeni daljinskim upravljanim stanicama za oružje. U ukrajinskoj službi su prikazani sa oružjem kojem upravlja posada. To uključuje dva teška mitraljeza M2 .50 Browning, automatski bacač granata Mk.19 i srednji mitraljez M240 kalibra 7,56 mm.

Sami čamci su deo vojne pomoći SAD, koja je objavljena u Vašingtonu sredinom prošle godine. Ukrajini je obećano 6 ovih čamaca.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version