Naslovna Novosti Pogodak koji oduzima dah: Raketu Kh ili Kalibar obara prenosni bacač Igla-S

Pogodak koji oduzima dah: Raketu Kh ili Kalibar obara prenosni bacač Igla-S

16
udar koji oduzima dah raketu kh ili kalibar obara bacac igla s
udar koji oduzima dah raketu H ili kalibar obara bacac igla s
google news

Prema ukrajinskim vlastima, rusko vazduhoplovstvo i mornarica ispalili su ukupno 69 krstarećih raketa. Ukrajina tvrdi da je oboreno njih 54?! Neki ukrajinski izvori tvrde da je deo oborenih ruskih krstarećih raketa oborio i prenosni PVO bacač. Druge, najverovatnije oko Kijeva, oborili su sistemi protivvazdušne odbrane koje su isporučili njihovi Zapadni saveznici, NASAMS ili IRIS-T.

9k338 Igla-S

Usled napada 29. decembra, a prema tvrdnjama nekih zapadnih medija, uključujući Bi-Bi-Si, 40% Kijeva je bilo u mraku. Drugi izvori kažu da je Lavov istog dana bio potpuno u mraku.

Propagandni ukrajinski video koji je kružio socijalnim mrežama tog dana navodno je uhvatio zadivljujuće veštine ukrajinskog vojnika. Na snimku se vidi kako krstareća raketa u niskom letu prolazi iznad glave „video snimatelja“.

Istovremeno, ukrajinski vojnik naoružan sovjetskim bacačom Igla-S, poznatijim na Zapadu kao SA-24 Grinch, ispalio je dve rakete. Prva raketa promašuje neprijateljsku krstareću raketu, prolazeći na veoma maloj udaljenosti od nje. Drugi, međutim, uspeva da presretne krstareću raketu, nakon čega je usledila eksplozija u daljini.

Sa snimka se ne može reći kako izgleda ruska krstareća raketa. Može biti serija Kh-101, Kh-55 ili čak Kalibar. Neki komentari kažu da je ovaj snimak snimljen upravo tokom napada 29. decembra 2022, što je takođe teško dokazati.

Koju god da izaberemo od dve navodne rakete, one se vode kao visokoprecizno oružje. Obaranje krstarećih projektila sa ručnim bacačima vazduh-zemlja nije ništa novo barem iz onoga što smo videli tokom 10 meseci rata u Ukrajini.

16 KOMENTARA

  1. Bože sačuvaj Ti nas Ukrainske,zapadne propagande koju prenose ovi naši nazovi novinari.Ukrainski vojnici sve obaraju,
    kao ono”Pazi Mirko,metak.Hvala Slavko,spasio si mi život.”

  2. Kako da ne!?Merite vreme preleta rakete(oko 6 sec) iznad položaja(do navodnog obaranja)a Strela od lansiranja do “pogotka” oko 4 sec.
    Dakle dobra montaža i pogotka i radovanja?!
    Što je babi milo……

  3. Kad već tako obaraju ruske rakete pa ko ih onda onako preora i pogasi? Sami sebe ili neko treći? U vi pišete svakakve budalaštine za pare. Što je naj gore …za siću.

  4. ЛАЖУ СЕБЕ. То су научили од спонзора који себе и друге лажу већ 300-400 година. САД ЈЕ ДОШЛО ВРЕМЕ ДА СЕ СВЕ ПЛАТИ.

  5. Обарају руске ракете и праћком ал’ само у холивудским скечевима.Укаина више НЕ постоји,само вам нису јавиле газде да објавите.

  6. Samo neka zapaddaje ukraini oruzje,ginu ukrainska deca i ruska,sad ako prodje pobeda prodhe ako ne nikom nista briga zapad za ukrainsku decu oni ce jednog dana debelo da naplate ukraincima pomoc nedaju oni pomoc ukrajini sto vole ukraince..

  7. Ovo je već bolesno i perverzno. Rusi ih melju, Ukri samo u Bahmutu (Artjomovsk) gube po bataljon vojske dnevno. Kako reče prethodni komentator, pošto su mobilisali i ljude preko 60, sad jure decu da ih šalju na klanicu. I zašto? Da bi se održao mit i laž o predstojećoj Ukr pobedi ????? Taj mit gura korumpirani narkoman Hitlenski da bi se zapadno javno mnjenje što duže održavalo u ludilu laži i obmane kako Ukr samo što nije pobedila Ruse pa je navodno opravdano sto je samo SAD iz budžeta koji pune poreski obveznici za oružje za Ukr za 9 meseci isplatila vise nego za čitav svoj rat u Avganistanu. Pare idu američkom vojnoindustrijskom kompleksu za narudžbe koje ne rešavaju pitanje rata ali povećavaju broj poginulih jadnih Ukrajinaca. Vojnoindustrijski kompleks daje izdašne donacije za Bajdena i neokonse i tako se zatvara tok novca. A Zelenski zabranio da se slikaju groblja sa nepreglednim humkama. Ovakvi fejk snimci služe da održe mit o smislu rata. Ogavno

  8. Muka mi je vise od ovakvih stvari. Ukraina slomljena skroz desetkovano stanovnistvo jure decu po ulici da ih odvedu na front a pokazuju se slike i videi koji pokazuju pobedu. Od 100 raketa oboreno 50 a 50 pogodilo cilj. Zao mi je tih ljudi koji ginuza neciji ideal . Majke primaju decu nazad u kovcegu strasno strasno.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version