Naslovna Oružje Novo Oružje Bespilotni transporter Arion-SMET prikazan američkoj vojsci u blizini Seula

Bespilotni transporter Arion-SMET prikazan američkoj vojsci u blizini Seula

0
41532
41532
google news

Južna Koreja ne zaostaje u razvoju moderne vojne tehnologije. Bilo da se radi o avionima ili kopnenim vozilima. S tim u vezi, Seul je već započeo prezentacije nekih novih bespilotnih kopnenih vozila koje je razvila domaća industrija.

Američka vojska u kampu Hamfris u Pjongtaku bila je prva koja je videla Arion-SMET u akciji. Baza se nalazi 65 kilometara od Seula. Demonstracija je održana 29. novembra. Arion-SMET je višenamensko bespilotno vozilo za pratnju.

Hanwha Defense Arion-SMET, a futuristic UGV empowering infantry soldiers

Demonstracija je uključivala kretanje bez posade normalnim i terenskim putem, uključivanje režima autonomne vožnje, kao i autonomni povratak nakon misije nazad na početnu poziciju, prevoz nastradalih, izbegavanje prepreka, izviđanje, otkrivanjem hitaca itd..

Arion-SMET je kompaktni bespilotni transporter, dugačak samo tri metra. Širok je metar i po i čini se da obavlja nekoliko osnovnih funkcija karakterističnih za bespilotna vozila ovog tipa koje viđamo poslednjih godina. Interesantna je činjenica da je Arion-SMET proizvod programa u kojem su vojna i civilna industrija zajedno radile na razvoju novih tehnologija. Ovakvi programi nisu strani razvijenim zemljama, jer predstavljaju finansijsko olakšanje za pokretanje novog programa.

arion smet
arion smet

Prikaz Arion-SMET-a američkoj vojsci takođe nije slučajno. Takav marketinški potez mogao bi da omogući proizvođaču Hanvha Aerospace da uspostavi uporište na američkom tržištu.

Glavne karakteristike korejskog transportera su sledeće: autonomija od najmanje 100 km, a proizvođač kaže da u zavisnosti od sporednih faktora može da putuje i više, međutim, nije jasno koliko više. Maksimalna brzina je u rasponu od 34 km/h – 43 km/h u zavisnosti od puta kojim se kreće.

Ideja kompanije Hanvha Aerospace je da Arion-SMET transportuje ranjenike i vojne zalihe, kao što su municija, lekovi, rezervni delovi, potrošni materijal itd. Inženjeri su predvideli funkcije kao što su operacije izviđanja i nadzora, kao i daljinska pretraga. Glavna ideja je da se ljudsko prisustvo smanji, a time i rizik, u opasnim borbenim operacijama, kažu u kompaniji.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version