Naslovna Mornarica Podmornica američkog SEAL tima oštećena tokom tajne misije

Podmornica američkog SEAL tima oštećena tokom tajne misije

0
podmornica americkog seal tima ostecena tokom tajne misije
podmornica americkog seal tima ostecena tokom tajne misije
google news

Tajna podmornica SEAL oštećena je nakon što se sudarila sa “nepomičnim objektom”, potvrdila je komanda specijalnih snaga američke mornarice u saopštenju.

Prema izveštaju, podmornica za transport SEAL-a (SEAL Delivery Vehicle) oštetila se tokom tajne obuke 24. oktobra. Ovo je mala podmornica koju lansira veća podmornica i prevozi SEAL-ove u misijama. Nije bilo izveštaja o povređenima. Međutim, Mornarička specijalna ratna komanda je odbila da precizira gde i kako se incident dogodio.

podmornica americkog seal tima ostecena tokom tajne misije
SEAL-ovi se pripremaju za lansiranje SDV sa zadnje strane podmornice klase Los Angeles USS Philadelphia, 2005, arhivska fotografija: Američka mornarica

Pomorska komanda za bezbednost navela je potop podmornice SEAL tima kao nezgodu „klase A“, što podrazumeva štetu veću od 2,5 miliona dolara. Prema javnim podacima, incident je bio druga nesreća klase A u fiskalnoj 2023., koja je počela 1. oktobra 2022 godine.

Podmornica za transport SEAL-a (SDV) je u službi američke mornarice od 1983. Mini podmornica se koristi za tajne misije u oblastima gde je pristup strogo zabranjen. SDV se koriste za prevoz SEAL timova do neprijateljskih ciljeva dok ostaju pod vodom i neotkriveni.

seal pomornica
Podmornica za trasport SEAL-a, ili SDV, prikazana je postavljena na vrhu podmornice sa navođenim projektilima Mičigen 2012. SEAL-ovi i ronioci se mogu videti kako plivaju nazad do podmornice u donjem levom uglu

Zbog tajne prirode SEAL operacija, komanda za specijalne ratne operacije SAD odbila je da pruži dalje informacije o dva incidenta prijavljena poslednjih meseci.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version