Naslovna Mornarica Norveški avion bacio sonarnu bovu u blizini ruske nuklearne podmornice (VIDEO)

Norveški avion bacio sonarnu bovu u blizini ruske nuklearne podmornice (VIDEO)

0
norveški avion bacio sonarnu bovu u blizini ruske nuklearne podmornice (video)
norveški avion bacio sonarnu bovu u blizini ruske nuklearne podmornice (video)
google news

Snimak pokazuje trenutak kada norveški izviđački avion P-3C ispusti sonarnu bovu u blizini ruske nuklearne podmornice Knjaz Vladimir u Barencovom moru. Ruska vojna televizija Zvezda objavila je snimak susreta aviona i podmornice 7. novembra, ne dajući više informacija o datumu kada se incident dogodio. Ruska podmornica se vidi kako pluta, a članovi posade posmatraju norveški avion u daljini.

norveški avion bacio sonarnu bovu u blizini ruske nuklearne podmornice (video)
Norveški izviđački avion P-3C približava se podmornici

Odjednom se letelica približava podmornici i ispušta u more nešto što je ličilo na sonarnu bovu nakon čega brzo nestaje. Ovo je poseban uređaj opremljen senzorima, dizajniran za prikupljanje podataka o buci, brzini i drugim signalima podmornica. Norveška još nije komentarisala ove informacije.

Knjaz Vladimir je četvrta ruska podmornica klase Borei i prva u nadograđenoj verziji Borei-A. Podmornica je porinuta u brodogradilištu Sevmaš 30. jula 2012. godine, a u službu je ušla u junu 2020. pridruživši se ruskoj Severnoj floti. Može da nosi 16 balističkih projektila „Bulava“.

Bulava je balistička raketa interkontinentalnog dometa, lansira se sa podmornica i prema vojnim stručnjacima jedna je od ključnih komponenti budućih strateških nuklearnih snaga Rusije.

Podmornica sa balističkim projektilima na nuklearni pogon Knez Vladimir, foto: TASS

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version