NaslovnaAvijacijaSpecijalistička obuka vojnika u Centru za obuku RV i PVO

Specijalistička obuka vojnika u Centru za obuku RV i PVO

Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici realizuje se specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „jun 2022“ raspoređenih u Centar za obuku Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Vojnici se u ovoj jedinici Komande za obuku obučavaju za više specijalnosti u okviru roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, službe vazdušnog osmatranja i javljanja i tehničke službe.

Tokom šestonedeljnog obučavanja, oni prolaze sadržaje iz predmeta sredstva i oprema, taktičke, vatrene i fizičke obuke, kako bi se u skladu sa specijalnostima za koje su regrutovani osposobili za borbenu upotrebu artiljerijsko-raketnih sistema za PVD, obavljanje dužnosti operatera na raketnim i radarsko-računarskim sistemima i tehničko održavanje vazduhoplova.

Težište je na praktičnom obučavanju na protivavionskim topovima L/70 „bofors“, raketnim sistemima za protivvazduhoplovna dejstva „neva“, „kub“ i „Strela 2M“, avionu „supergaleb“ g-4, kao i na stacionarnim i mobilnim centrima vazdušnog osmatranja i javljanja.

Vojnike na kraju ovog perioda očekuju provera specijalističke obučenosti i realizacija kolektivne obuke u jedinicama Vojske Srbije, u kojima će praktično primenjivati usvojena znanja i veštine i biti uključeni u život i rad i realizaciju svakodnevnih zadataka do završetka služenja vojnog roka.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave