NaslovnaNovostiRedovna obuka izviđača Kopnene vojske

Redovna obuka izviđača Kopnene vojske

U okviru redovne obuke izviđačkih jedinica Kopnene vojske u letnjim uslovima, vojnici-izviđači prolaze obuku u borenju, tokom koje usavršavaju veštine u bliskoj borbi i bacanju noža.

Cilj je da se vojnici osposobe da u realnom konfliktu zadrže prisebnost, odreaguju onako kako su obučeni i reše borbu u svoju korist, što su veštine od velikog značaja prilikom realizacije zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda.

Tokom obuke izviđači podižu nivo svoje opšte fizičke pripremljenosti, razvijaju samopouzdanje i upoznaju se sa svim situacijama u kojima se mogu naći prilikom realizacije zadataka u bliskom kontaktu sa neprijateljem.

Programom je obuhvaćena borba rukama i nogama u stojećem stavu, upotreba hladnog oružja, borenje u parteru, razoružavanje i neutralisanje protivnika i zaštita svog i života svojih saboraca.

Obuka izviđačkih jedinica je zahtevna i izvodi se tokom cele godine, a izviđače u narednom periodu očekuje trenaž za savlađivanje vodenih prepreka i rešavanje taktičkih zadataka u različitim okruženjima, te osposobljavanje za boravak i samostalnu ishranu u prirodi.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave