NaslovnaMornaricaVežba Rečne flotile s bojevim gađanjem „Tisa 2022“

Vežba Rečne flotile s bojevim gađanjem „Tisa 2022“

Na privremenom poligonu Vojske Srbije kod Titela prethodne dve nedelje je realizovana taktička vežba Rečne flotile s bojevim gađanjem „Tisa 2022“.

Vežba je održana sa ciljem održavanja i unapređenja osposobljenosti profesionalnog sastava za izvođenje borbenih dejstava u odbrambenoj operaciji u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva.

Jedinice Rečne flotile su na Tisi uvežbavale borbene i taktičke radnje tokom izviđanja, izvođenja protivbrodskih i protivminskih dejstava, protivdiverzantske odbrane brodova i spasavanja i evakuacije povređenih, a vežbovne aktivnosti su završene realizacijom zajedničkih bojevih gađanja grupa brodova po ciljevima na kopnu i vodi.

Rezultati postignuti na gađanju i u rešavanju složenih taktičkih zadataka potvrdili su visok nivo osposobljenosti pripadnika Rečne flotile da, uz efikasnu upotrebu plovnih sredstava koja se nalaze u naoružanju jedinice, pruže podršku snagama Kopnene vojske u operacijama u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva.

Učesnike vežbe juče su obišli ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, sa saradnicima, i zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave