NaslovnaNovostiNOVA Rock River Arms PUŠKA ZA 3G TAKMIČENJA

NOVA Rock River Arms PUŠKA ZA 3G TAKMIČENJA

Firma Rock River Arms Inc. iz Kolona, Ilinois, plasirala je na tržište pušku RRAGE 3G sa HBAR cevi od hrom-molibden čelika, dužine 16’’ (406mm) i monolitnim dizajnom nadgradnje (gornjeg dela sanduka sa zatavaračem i cevi) za 3G takmičenje. Da bi bilo jasnije, sam naziv puške nastao je sklapanjem akronima firme Rock River Arms – RRA, i termina ‘’žestina’’ (rageGE). Inače, HBAR (Heavy BARrel) je naziv za tešku ili takmičarsku cev za gađanja na distancama od 300 do 500 yd (275 do 457 m).

RRAGE 3G

Ovim potezom, Rock River Arms Inc. se uključio u novu vstu takmičenja u praktičnom gađanju, tzv. 3G (3GUN, tri oružja). Naime, kada se vatrenim pobornicima praktičnog pucanja učinilo da su klasična IPSC takmičenja monotona, uvedena je nova vrsta nadmetanja – Multigun, Multi-Gun (više oružja), često nazivana i 2-Gun ili 3-Gun (dva ili tri oružja). U suštini, Multigun je po kretanju od stejdža do stejdža i drugim pravilima veoma slična klasičnom IPSC takmičenju, sa tom razlikom što takmičar na svakom stejdžu kombinuje pištolj, pušku i/ili sačmaricu (2-Gun ili 3-Gun). Zbog kvaliteta ali i cene koja se kreće oko $820, pretpostavlja se da će RRAGE 3G brzo osvojiti srca ovih takmičara.

RRAGE 3G

Rock River Arms je, u suštini, projektovao novu platfomu za puške, dizajniranu tako da odgovara gađanjima na kratkim i velikim distancama, tako da RRAGE 3G predstavlja povoljnu opciju za 3G takmičenja.

Nova 3G puška svojom sjedinjenom aerodinamičnom linijom, dizajnom i efikasnošću, znatno poboljšava performanse karabina PPRAGE 5.56x45mm NATO. 

RRAGE 3G

Kompanija iz Kolona je oružje opremila laganom aluminijumskom interfejs šinom dužine 15-in (380mm), tako da se branik obarače pruža i ispod cevi. U suštini, radi se o kopiji takozvane modularne brave (Modular Lock, M-LOK, dizajnu Magpul Industries Corporation), koja omogućava da se ispod cevi, na bilo kom mestu (za razliku od Picatinny šine, koja svojim urezima diktira mesta postavljanja) može montirati prateća oprema oružja. Rock River Arms je oružje opremio i produženom, glatkom gornjom aluminijumskom šinom. Ovom kombinacijom postignuta je čista kontura oružja, sa glatkim, monolitnim profilom.

TTZ:

  • Kalibar: 5.56mm NATO
  • Donji sanduk (blok pištoljske ručice, branika obarače, usadnika okvira): kovani RRA LAR-15 (Rock River Arms  Light Automatic Rifle-15); 
  • Gornji sanduk: fabrički ekstrudirani aluminijumski ravni vrh;
  • Cev: dužina 406mm, material Cr-Mo HBAR, korak 1/9 obrta;
  • Usta cevi: skrivač plamena A2 sa navojem ½-28 UNEF;
  • Obarača: RRA sa jednim kolenom;
  • Banik obarače: 380mm RRAGE 3G sa šinom, kompatibilna sa M-LOK Magpul Industries
  • Kundak: Taktički karabinski RRA 6;
  • Pištoljski rukohvat: A2 tip;
  • Ukupna dužina sa ispravljenim kundakom: 36 in (914mm).
  • Ukupna masa; 6.5 pounds (2950 g.);
  • Polimerski okvir kapaciteta 30 metaka.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave